Начало Moto News Maркес изписан от болницата след като претърпя трета операция на ръката

Maркес изписан от болницата след като претърпя трета операция на ръката

262
0
Маркес Хонда
Марк Маркес, снимка HRC
Шесктраният световен шампион в MotoGP Марк Маркес бе изписан от болницата в Мадрид след като претърпя трета операция на дясната си ръка.
Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това претърпя операция и пробва да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи своето завръщане за сезон 2021.

Очаква се пилотът на Репсол Хонда да се възстановява още шест месеца и по всяка вероятност ще пропусне зимните тестове и началото на сезон 2021. Самия екип на японската марка  потвърди напредъка на Марк след операцията и започването на антибитично лечение. Десетина дни след самата хирургическа намеса Маркес бе освободен от болницата за домашно лечение.

„Марк Маркес бе изписан и ще продължи своето възстановяване у дома“, сподели медицинският екип на бившия световен шампион.

Испанският състезател бе заменен от Щефан Брадл по време на тазгодишния сезон. През 2021 негов съотборник ще бъде Пол Еспаргаро. Според слуховете отсъствието на шесткратния шампион може да отвори вратата за Андреа Довициозо. Италианецът напусна отбора на Дукати тази година и реши да си вземе година почивка, вместо да бъде тестов пилот. Въпреки това Дови може да се завърне в тима на Репсол Хонда в началото на следващата година.