Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Ботас влязъл в контакт и с Ред Бул

Мениджърът на Ботас влязъл в контакт и с Ред Бул

3195
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Спас Генев

Мениджърът на Валтери Ботас Дидие Котон се е свързал с Ред Бул и е поканил шефа на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер на вечеря. Миналата седмица се появи информация, че от Рено са се поинтересували от плановете на финландския пилот за 2021 г. Смята се, че това може да е индикация, че Котон е наясно с намеренията на Мерцедес относно Ботас и му търси място извън тима от Бракли. Финландецът е с едногодишен договор, който изтича в края на 2020 г.

Ситуацията в Мерцедес по отношение на пилотите за 2021 г. все още не е ясна

Още от миналия сезон се обсъжда, че договорът на Люис Хамилтън изтича. В един момент се говореше, че шесткратният световен шампион практически се е разбрал с екипа. В друг се твърдеше, че разговорите едва ли не дори не са започнали. Последната засега информация дойде от Тото Волф.

„Ние сме лоялни към настоящите си пилоти и не искаме да започваме преговори с тях, когато сезонът дори още не е стартирал”, каза моторспорт шефът на Мерцедес.

Дори в Германия обаче вече се появиха съмнения, че Волф е със същите правомощия, с каквито разполагаше по времето, когато Дитер Цетче оглавяваше Даймлер

Ола Калениус не само има свое мнение по засягащи спортните програми на концерна въпроси, но и го налага. Конкретно с отбора от Формула 1 това се случи поне два пъти от началото на 2020 г. – при взимането на решение дали Мерцедес подкрепя провеждането на Гран при на Австралия и относно действията вследствие на тайното споразумение между ФИА и Ферари.

Бившият пилот от Формула 1 и настоящ президент на пилотската асоциация (GPDA – Grand Prix Drivers Association) Алекс Вурц обърна внимание точно на факта, че повечето наблюдатели анализират възможностите за втория кокпит в Мерцедес, след като дори първият все още не е потвърден.

„Сигурни ли сте, че Хамилтън остава в Мерцедес?”, попита австриецът по време на интервю със Скай Спортс.