Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Макларън демонстрира какво е възможно да се постигне в рамките на...

Мерцедес: Макларън демонстрира какво е възможно да се постигне в рамките на година

4353
0
Люис Хамилтън, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха шести и осми в Гран при на Маями. От тима им Мерцедес отчетоха по-добро темпо със седемкратния световен шампион. Отбелязаха също така, че успехът на Макларън е окуражаващ за тях самите, защото показва какво е възможно да се постигне в рамките на година.

„Първо, страхотна работа на Макларън и Ландо [Норис]. Макларън върви по възходяща траектория от миналата година и демонстрира какво е възможно да се постигне. Добрата новина за нас в това състезание бе, че демонстрирахме добра скорост с медиума“, посочи шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф

„Накрая Люис бе по-бърз от [Серхио] Перес, който бе със същия тип гуми, макар че не успя да го изпревари. Джордж имаше малко повече проблеми с харда. Като цяло обаче бе окуражаващо да се види, че постигнахме прогрес спрямо петъка и направихме солидно представяне в сравнение с други съперници“, каза още Волф.

Хамилтън коментира, че Гран при на Маями бе може би най-доброто му състезание досега през сезон 2024.

„Имах някои наистина приятни битки по време на състезанието. Дадох всичко от себе си, за да постигнем прогрес и направих някое и друго добро изпреварване. Накрая гонех Ред Бул-а. Усещането да се състезаваме с тях бе страхотно“, коментира Хамилтън.

„Това бе може би най-добрата ми надпревара досега тази година, така че просто трябва да продължим да натискаме. За Имола имаме някои малки новости. Другите екипи също се развиват, но ние ще работим упорито“, добави той.

Ръсел имаше повече проблеми.

„Моето състезание бе трудно. Загубих няколко позиции на старта. В последния стинт нямах скорост с гумите хард. Тогава имах сериозни проблеми със скоростта. Ще се постараем да разберем защо стана така. Липсата на темпо бе доста неочаквана. Люис направи силно състезание, тоест в колата определено имаше скорост“, обясни по-младият английски пилот на Мерцедес.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин също поздрави Макларън и посочи, че екипът от Бракли има работа, за да стигне представянето на тима от Уокинг.

„Те обаче ни окуражават, защото виждаме какво подобрение може да се постигне в рамките на 12 месеца“, продължи ръководещият дейностите на Мерцедес на писта Шовлин

„Нашето състезание бе доста праволинейно. Знаехме, че ще е трудно да се върви напред през колоната. Поведението на колата не бе особено добро на това трасе. Имахме особено сериозни грижи през по-бавните завои. Люис направи силна серия с хард, но след рестарта бе далеч по-доволен от темпото с медиум. За съжаление не ни достигаше скорост на правите, за да задмине Перес, но все пак бе хубаво, че имахме възможност да се състезаваме с него накрая.“

„За Джордж надпреварата бе разочароваща. Той се пързаляше и не успяваше да накара гумите да проработят. Ще видим какво стана при него през следващите няколко дни. Сега фокусът ни е върху това да направим колата си по-бърза. Тепърва ще идват нови неща, които в момента се подготвят. Ще се постараем да се озоват на болидите възможно най-скоро“, добави оперативният шеф на Мерцедес.