Начало WRC News Нювил: Дадох абсолютно всичко от себе си в Германия

Нювил: Дадох абсолютно всичко от себе си в Германия

198
0

Четвърто място и максимум бонус точки от пауърстейджа бе крайният резултат за Тиери Нювил в рали Германия. Белгиецът се надяваше да се бори за победа в десетия кръг от световния шампионат за 2019 г. и успя да го стори в продължение на около половината дистанция. През втория ден обаче Нювил спука гума, което го прати назад в подреждането и след това трябваше да наваксва.

Пилотът на Хюндай имаше 7 спечелени отсечки в състезанието. Единствено победителят От Танак взе повече – 8. Това още повече задълбочи разочарованието, тъй като Нювил единствен успя да се задържи достатъчно близо до естонеца и да се бори с него. Състезателят на Тойота дори каза след края на ралито, че ако битката бе продължила в същия дух, щеше да е доволен и на второ място.

„Дадох абсолютно всичко от себе си”, заяви Нювил след рали Германия

„Сторихме всичко по силите си и смятам, че извлякохме максимума както от автомобила, така и от нас като екипаж. Честно казано, можехме да се борим за победата, но извадихме лош късмет със спуканата в Баумхолдер гума. Това не сполетя само нас. Освен това подобни неща се случват и трябва да ги приемем, независимо колко е трудно.”

„Доволен съм, че завърших силно надпреварата. Чувствах се добре в колата и можех да натисна в пауърстейджа, взимайки важни за шампионата точки.”

След десетия кръг от първенството Нювил е втори в генералното класиране със 172 точки, на 33 зад Танак. До края на шампионата остават четири ралита.

Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо каза, че i20 Coupe WRC този път вървеше силно. Той не бе доволен от резултата на екипажите си в състезанието, но отбеляза, че в началото темпото на Нювил бе на ниво.