Начало Избрани Волф продължава да засипва с похвали Де Врийс

Волф продължава да засипва с похвали Де Врийс

1614
0
Ник де Врис
Ник де Врис; снимка: Уилямс

Тото Волф продължава да засипва с похвали Ник де Врийс. Нидерландецът се класира в топ 10 след края на първото си състезание в F1 на пистата Монца. Той кара за Уилямс на мястото на Алекс Албон който бе опериран заради апендицит и пропусна остатъка от състезателния уикенд в Италия. Все още не се знае дали 26-годишният състезател ще бъде на линия за Гран при на Сингапур.

Шефът на Мерцедес смята, че неговия покоен приятел и съмишленик Ники Лауда би си свалил червената шапка в чест на резултата на де Врийс. Според предварителните планове бившият световен шампион във Формула Е трябваше да кара за Астън Мартин в първата свободна тренировка за Гран при на Италия. След края на сесията той се върна в гаража на Мерцедес. В събота сутрина обаче той бе извикан да замести Алекс Албон.

Де Врийс даде 13-то време в квалификацията и бе три места по-напред от по-опитния си съотборник Николас Латифи. В неделя той потегли осми след като мина няколко места по-напред заради наказания на част от пилотите пред него. След финала на състезанието бившият световен шампион във Формула Е бе избран от феновете за пилот на деня.

В самата надпревара де Врийс не допусна никакви грешки и финишира девети. Така той донесе още две точки за намиращия се в криза отбор на Уилямс.

Волф смята, че това е било наистина впечатляващо бойно кръщене за нидерландеца. Според него Ник де Врийс е напълно готов да бъде титулярен пилот в F1.

„Харесвам го. Той е просто добър млад пилот“, каза Волф.

„Той е не само бърз, както показа в юношеските категории, но и интелигентен и добър отборен играч. Ето защо той заслужаваше този резултат.“

„Не мисля, че някой друг би могъл да свърши по-добра работа от това, което той направи. В началото на уикенда той караше за Астън Мартин. След това бе извикан в последния момент от друг отбор на стартовата решетка. Въпреки липсата на достатъчно опит той победи съотборника си с доста голяма разлика, след което потегли осми и завърши девети.“

„Сигурен съм, че Ники щеше да си свали шапката в чест на пилот като де Врийс.’

Макс Верстапен също даде висока оценка на своя сънародник. Пилотът на Ред Бул каза няколко окуражаващи думи на пилота на Уилямс преди старта на състезанието в Италия.

„Видях го да се бори пред мен и как защитаваше десетото място“, каза Верстапен.

„Определено не е лесно Ник да се включи и да направи това представяне. Мисля, че той се справи чудесно с работата си. По отношение на защитата той просто запази хладнокръвие, не допусна грешки. Радвам се, че в крайна сметка намери място в зоната на точките. Не всеки пилот успя да спечели точки в дебютния си старт в F1“, добави пилотът на Ред Бул.