Начало Moto News Да отпишем Маркес от битката за титлата ще е глупаво, смята Роси

Да отпишем Маркес от битката за титлата ще е глупаво, смята Роси

31
0

Лидерът в шампионата на MotoGP Валентино Роси заяви, че би било глупаво да отписваме първенеца Марк Маркес от битката за титлата този сезон. Испанецът имаше много трудно начало на сезона с поредица от падания и лоши класирания. Пилотът на Репсол Хонда изостава с 65 точки от Роси, но спечели последното състезание на Заксенринг в Германия и показа, че е рано да го вадим от сметките.

„Не искаме да правим глупавата грешка да си мислим, че Маркес не може да спечели шампионата, заяви Доктора, който има 3 победи този сезон. – Сега той е много назад, но ще бъде много силен. Мисля, че следват 3 трасета след лятната пауза, на които Марк е особено силен – Индианаполис, Бърно и Силвърстоун.”

Роси е лидер в шампионата с аванс от 13 точки пред съотборника си Хорхе Лоренсо, като до края на сезона има цели 9 състезания. Следващото е на 9 Август в САЩ.

„Знам, че битката ще бъде много трудна през втората половина от сезона, но има някои трасета, на които ще бъде много силни и ще можем да се борим за още победи, добави Вале. – Миналата година имах много силна втора част, а тази съм в още по-силна позиция.