Начало Moto News Дукати в мотоциклетизма е като Ферари, смята Лоренсо

Дукати в мотоциклетизма е като Ферари, смята Лоренсо

50
0

Хорхе Лоренсо смята, че марката Дукати е като Ферари, но на 2 колела в мотоциклетизма. Испанецът премина в италианския тим за 2017 г., напускайки досегашния си отбор Ямаха, с който спечели всичките си 3 титли. Той вече направи първите си тестове с новия си отбор на пистата Рикардо Тормо във Валенсия, а междувременно покара и болида на Мерцедес във Формула 1 от 2014 г.

“Имах шанса да изпробвам машината за следващия сезон, което бе много важно, заяви Лоренсо в интервю за crash.net. – Сега ми предстои почивка, но не много дълга, тъй като трябва да се подготвя добре физически за следващия сезон. Догодина изглежда моторът ще е много труден за каране. За мен предизвикателството да карам за Дукати ще е много вълнуващо, тъй като досега само Кейси Стоунър е печелил титлата с тях.”

Запитан относно шансовете си да спечели шампионата с Дукати, Хорхе заяви, че да успее ще бъде много важно, тъй като само петима пилоти са печелили титлите в кралския клас на мотоциклетизма с различна марка машини. Това са Джоф Дюк (Нортън/Джилера), Джакомо Агостини (MV Агуста/Ямаха), Еди Лоусън (Ямаха/Хонда), Валентино Роси (Хонда/Ямаха) и Кейси Стоунър (Дукати/Хонда).

„Дукати има някаква магическа аура, защото дизайнът на серийните мотори е фантастичен, каза Лоренсо. – Дукати в някои отношения е като Ферари, но на 2 колела. Феновете на марката може би я обичат повече от пилотите. Това не се случва с други компании нали?”