Начало Moto News И Ducati показа новия си мотор за MotoGP

И Ducati показа новия си мотор за MotoGP

42
0

Ducati представи новия си мотор и цветовата му схема за 2017 г. в MotoGP. Това се случи в базата на тима в Болония, като машината ще носи името Desmosedici GP17. За тима през новия сезон ще карат Миналогодишният пилот Андреа Довициозо и дошлият от Yamaha Хорхе Лоренсо.

Испанецът изкара 9 сезона в предишния си отбор. По машината за първи път от 2014 г. няма крилца, които са забранени от тази година. Първият официален тест в новия мотор ще бъде на Сепанг на 30 януари, а преди това тестовите пилоти Кейси Стоунър и Микеле Пиро ще работят по развитието на машината на същото трасе от 25 до 27 януари.

„Мисля, че сега съм по-нервен, отколкото преди състезание, заяви Лоренсо. – Много съм щастлив, че толкова много хора от семейството на Ducati ме подкрепят и посрещат със страст. Машината е невероятна и въпреки твърденията на някои, мога да заявя, че се управлява лесно.”

„2016 г. бе много окуражаваща и специална за мен, добави Довициозо. – Вървим в правилната посока и се радвам, че имам нов съотборник в лицето на Лоренсо. Желая много успехи и на Яноне. С него плакахме, когато грабна първата победа за отбора от 6 години насам в Австрия.”

Шефът на тима Луиджи Далиня подчерта и приноса на Стоунър за развитието на мотора: „Кейси е невероятен състезател и ще ни помага през предстоящия сезон. Ще го видим и на Сепанг в края на месеца. И този сезон възможностите да се състезава за Ducati са отворени за него.”