Начало Moto News Милър тества мотора за 2015 г. за първи път на Сепанг

Милър тества мотора за 2015 г. за първи път на Сепанг

39
0

Един от пилотите на CWM LCR Honda започна тридневен тест на пистата Сепанг в Малайзия. Новакът в MotoGP за следващия сезон Джак Милър пробва за първи път машината си за 2015 г. преди да влезе в сила забраната за тестове през декември и януари.

Милър изпитваше машината на пистата с дължина 5.543 км На трасето бяха и различни тестови пилоти. Температурата на асфалта на пистата бе по-ниска от тази през октомври по време на състезанието – около 31 градуса. Само четирима караха на пистата. Младият австралиец Милър влезе в елита на мотоциклетизма, след като стана втори в Moto3, като загуби битката за титлата от Алекс Маркес – брат на двукратния шампион при кралете Марк Маркес. Милър направи 39 обиколки на трасето с новия мотоциклет Honda RC213V-RS, преди лек дъжд да стане причина сесията да бъде прекъсната. Най-доброто време на австралиеца бе 2:04,92 мин.

Тестовете на Сепанг продължават днес и утре, като 19-годишният пилот и екипът на CWM LCR Honda се надяват на по-добро време, за да изпълнят цялата си програма.