Начало Moto News Рок Турк води убедително в рали „Средна гора” след първия ден

Рок Турк води убедително в рали „Средна гора” след първия ден

36
0

Словенският смесен тандем Рок Турк и Мартина Лазар с Пежо 208 VTi са лидери в рали „Средна гора” в Панагюрище – последен кръг от Европейския рали трофей (ERT) и националния шампионат в тази дисциплина. Втори в класирането на 1:03,3 е нашият екипаж Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел Рейсинг) с  Мицубиши Лансър Ево 9, които вече си осигуриха титлата, а трети са също сливенски тандем – Дилян Станков и Младен Карчев (Булсим) с  Рено Клио на 2:00,7.

Турк спечели всичките днешни 5 специални етапа, като сигурно трупаше преднина в класирането, която в края на деня набъбна до над минута. Василев не направи опит да го измести от първото място, макар че битката е между двамата за 3-ото място в ERT, тъй като имат по 206 г. Все пак в утрешния ден има още 5 специални етапа. Дилян Станков, който си осигури титлата в RC4, от своя страна води битка за подиума в Панагюрище с Марко Стойчев и Йордан Батаклиев (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9. Разликата е 57 сек. Много близко до Марко са варненците Боян Безус и Димо Бозуков с Рено Клио, които изостават само на 13,4 сек. След тях, на 6-о място са Христо Атанасов и Марин Иванов с Рено Клио, които са пък шампиони в RC3. От състезанието отпадна с повреда Михаил Симеонов със Ситроен С2.

Битка за титлата има и в RC5, където кандидатите бяха трима, но с отпадането на Стефан Желязков и Васил Димитров, на Владимир Сиврийски и Румен Манолов с Дачия Логан им е нужно само да видят финала.

Много интересно се развива битката и в надпреварата за Hyundai Racing Trophy. Там лидер е Христо Геров с Хюндай i20 Купе.