Начало Moto News Роси с инфарктна победа след сбутване с Маркес

Роси с инфарктна победа след сбутване с Маркес

77
0

Валентино Роси с Ямаха спечели Гран при на Холандия на пистата Ассен след изключително драматична битка с Марк Маркес от Репсол Хонда.

Роси водеше в голяма част от състезанието, но позволи да бъде изпреварен от световния шампион 7 тура преди финала. Доктора си върна водачеството 3 обиколки преди края и удържа на атаката на испанеца.

При една атака в последната обиколка Маркес се опита да превземе върха, но Доктора му затвори вратата. Двата се удариха леко, след което Роси премина през чакъла на последния шикан, но овладя мотора и финишира първи. Тъй като преминаването му през зоната за сигурност дойде в резултат от удара и атаката на Маркес, Валентино не беше наказан.

Трети в Холнадия остана другият заводски пилот на Ямаха Хорхе Лоренсо. Само за една обиколка испанецът се изкачи от 8-и на 3-о място и се опита да постави под натиск своите съперници. Испанецът обаче така и не успя да се доближи опасно до Роси и Маркес в хода на цялата дистанция.

Четвърти остана Андреа Яноне с Дукати, а Пол Еспаргаро с Ямаха Тек 3 стигна финала пети, следван от Кал Кръчлоу с Хонда.