Начало Форум Гран при на Австралия – коментари по време на състезанието

Гран при на Австралия – коментари по време на състезанието

1934
0
Гран при на Австралия, Мелбърн, Албърт парк
снимка: Пирели

Гран при на Австралия е първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Надпреварата се провежда на пистата Албърт парк.

Люис Хамилтън спечели квалификацията на трасето в Мелбърн. Той сподели, че е шокиран от разликата между своя тим Мерцедес и Ферари. До него на първа редица ще е съотборникът му Валтери Ботас.

Трети на грида е Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари заяви първо след петъчните тренировки, а после и след квалификацията, че автомобилът му не върви като в предсезонните тестове. Освен това каза, че губи време в завоите.

Съекипникът на Фетел Шарл Льоклер е пети на стартовата решетка, като той сам критикува представянето си. Макс Верстапен се вклини между състезателите на Скудерията. Звездата на Ред Бул каза, че това класиране е по-добро от очакванията на тима.

Екипът на Хаас отново се представи силно в квалификацията на Албърт парк. В отбора се надяват този път да превърнат шестото и седмо място на Ромен Грожан и Кевин Магнусен в точки.

Ландо Норис бе неочакваната сензация в квалификацията. Състезателят на Макларън записа осмо време, но бе категоричен, че ще остане здраво стъпил на земята.

Кими Райконен (Алфа Ромео) и Серхио Перес (Рейсинг Пойнт) допълниха топ 10.

Според доставчика на гуми Пирели най-бързата стратегия за Гран при на Австралия е с два питстопа. Специалистите на италианската компания обаче предполагат, че повечето екипи вероятно ще се спрат на вариант с едно спиране в бокса.