Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Китай – коментари по време на състезанието

Гран при на Китай – коментари по време на състезанието

1798
0
Шанхай Интернешънъл Съркюит, Гран при на Китай, F1
снимка: Пирели

Гран при на Китай е трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Надпреварата се провежда на пистата Шанхай Интернешънъл Съркюит.

Валтери Ботас спечели първата позиция на стартовата решетка за състезанието. Финландецът сподели след квалификацията, че и двете му бързи обиколки в Q3 не са били перфектни. Съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън бе втори. Англичанинът обясни, че започнал да преодолява проблемите с болида си от началото на уикенда едва в сесията за разпределение местата на грида.

Състезателите на Ферари заеха втора редица. Себастиан Фетел се нареди трети. Той предизвика гнева на Макс Верстапен, като го изпревари точно преди последните опити в Q3. Шарл Льоклер призна, че е ядосан сам на себе си заради своя грешка във финалния му бърз тур. Верстапен остана пети на грида пред съекипника си в Ред Бул Пиер Гасли.

На трета редица се класираха пилотите на Рено Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг. Те се борят за двойно класиране в точките в надпреварата в Китай.

От Хаас, чийто състезатели Кевин Магнусен и Ромен Грожан се наредиха девети и десети, не бяха наясно дали ще успеят да поддържат темпото на френския тим. А съперниците от дъното на грида също се надяваха на прогрес до топ 10.