Начало Форум Гран при на Мексико – коментари по време на състезанието

Гран при на Мексико – коментари по време на състезанието

2860
0
Гран при на Мексико
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Състезанието за Гран при на Мексико е 18-и кръг от шампионата на Формула 1. Най-бърз в квалификацията беше Макс Верстапен с Ред Бул. Той обаче ще потегли едва 4-и, след като получи наказание от 3 места в решетката, тъй като не намали достатъчно скоростта при жълти флагове.

Спортният директор на „биковете” Кристиан Хорнер изрази мнение, че в този момент на трасето не е имало жълти знамена. Кадри от онборд камерата на Верстапен показаха, че това не е вярно.

Така от полпозишън ще потегли Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари ще бъде пред съотборника си Себастиан Фетел. Германецът заяви след сесията, че е бил твърде агресивен в 3-ия сектор.

Лидерът в шампионата Люис Хамилтън ще потегли 4-и. Британецът призна, че се надява на дъжд в състезанието, за да има шанс да се бори с пилотите на Ферари и Мерцедес.

Неговият съотборник Валтери Ботас остана 6-и, след като катастрофира в последните минути от 3-ата част на сесията. Очаква се финландецът да започне състезанието от тази позиция, тъй като няма да се наложи смяна на основни компоненти по колата.

От четвърта редица ще стартират пилотите на Макларън Карлос Сайнц и Ландо Норис. Според доставчика на гуми Пирели стратегията с 2 питстопа определено ще бъде по-бързата в Гран при на Мексико днес.