Начало Форум Гран при на Унгария – коментари по време на състезанието

Гран при на Унгария – коментари по време на състезанието

1618
0
Гран при на Унгария
снимка: Спас Генев

Гран при на Унгария е 12-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. От първа позиция ще стартира Макс Верстапен, за който това е полпозишън №1 в кариерата.

Холандецът изпревари пилотите на Мерцедес, като твърди, че двигателят му Хонда още не е на нивото на този на немския производител в квалификационен режим.

Ботас и Хамилтън се наредиха 2-и и 3-и. Валтери съжаляваше, че е загубил първата позиция за толкова малка разлика – 0.018 сек.

Състезателите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел останаха 4-и и 5-и. Роденият в Монако пилот не бе доволен от допуснатата грешка в Q1, а Фетел от липсата на достатъчно скорост.

Зад тях е вторият пилот на Ред Бул Пиер Гасли, а на 4-а редица са двамата пилоти на Макларън – Норис и Сайнц. Ландо смяташе, че е можел да бъде още по-бърз. Той призна за грешка в последния завой.

Най-доброто си представяне в квалификация за сезона направиха в Уилямс. Джордж Ръсел се класира 16-и, а след наказанието на Джовинаци от 3 места ще потегли 15-и. Британецът заяви, че това постижение е като полпозишън за него и тима.

Последен в решетката ще потегли Даниел Рикиардо с Рено след смяна на задвижващата му система.

Според доставчика на гуми Пирели за състезанието стратегията с 1 питстоп определено е по-бързата от тази с 2 стопа.