Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Каталуния не губят надежда, че ще успеят да проведат тази година...

На Каталуния не губят надежда, че ще успеят да проведат тази година своя F1 старт

455
0
Каталуния, Гран при на Испания, Себастиан Фетел
снимка: Пирели

На пистата Каталуния до Барселона не губят надежда, че ще успеят да проведат тази година своя старт от Формула 1. Испания е сред най-засегнатите от коронавируса страни, но започна постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки и наложената строга карантина.

„Настроени сме доста оптимистично по отношение на шанса да проведем нашата Гран при от Формула 1 в средата на лятото при празни трибуни”, сподели директорът на Каталуния Хоан Фонтсере

„Водим преговори с Либърти Медия и се надяваме, че ще включат старта ни сред първите европейски кръгове за сезона.”

Според Фонтсере в момента не може да се разглежда вариант за допускане на публика по пистите.

„Не мисля, че това е възможно за което и да е състезание през сезон 2020”, каза той.

Организаторите от Ред Бул Ринг също обявиха, че няма да са в състояние да посрещнат фенове, макар че обсъждали доскоро такъв вариант с ФИА и F1. Те започнаха да връщат парите за закупените предварително 60 000 билета. Австрийците дават и възможност за презаверка на пропуските за старта през 2021 г.

Точно на Каталуния преди 8 години пък – през 2012-та – Пастор Малдонадо спечели единствената си победа във Формула 1

Това досега е и последният успех на Уилямс в Гран при. F1 кариерата на венецуелеца продължи едва пет години, но той не остана незабелязан. Малдонадо сподели пред италианско издание, че след успеха в Барселона водил преговори с редица отбори, в това число и Ферари!

„Победата даде тласък на кариерата ми. Това бе едва 24-ият старт за мен в Гран при, а толкова пилоти, в това число и шампиони, са започнали да бележат успехи след далеч повече надпревари. Бях млад, но виждах появяващите се в Уилямс проблеми. Много отбори искаха да поговорим, да обсъдим бъдещи планове, но в дългосрочна перспектива, тъй като имах сериозен контракт с отбора си. Започнахме преговори с няколко екипа, включително с Ферари. Дълго общувахме, но тогава се случиха редица промени. Лука ди Монтедземоло и Стефано Доменикали си тръгнаха от тима и след това всички разговори спряха.”

През 2013 г. Малдонадо води дискусии с Лотус и става част от тима за две години, а в края на 2015-та се появява възможност да отиде в Заубер.

„След победата си бях убеден, че съм в състояние да се преборя с много съперници. Нужен ми бе отбор, който да ми даде възможност ако не да се боря за победи и титли, то поне да мога да взимам точки. Нито един от достъпните за мен в онзи момент екипи не бе в състояние да ми предложи това, така че решихме да продължим напред.”