Начало WRC News Макинен ще опита да привлече Ожие?

Макинен ще опита да привлече Ожие?

644
0
От Танак, Себастиен Ожие
От Танак и Себастиен Ожие; снимка: Тойота

Томи Макинен ще се опита да привлече Себастиен Ожие, за да замести напускащия в края на сезона От Танак, твърди финландската преса. От Хюндай обявиха официално, че са привлекли естонеца, който спечели WRC титлата за 2019 г. кръг преди края на шампионата. Неговото решение отваря възможност за допълнителни размествания сред състезателите.

Прочутият рали мениджър Тимо Юхки, който се занимава с делата на Яри-Мати Латвала, Теему Сунинен и Кале Рованпера, е убеден, че Макинен ще направи опит да привлече Ожие

Той е цитиран в различни финландски медии да казва, че шансът на шефа на Тойота да убеди шесткратния световен шампион да смени отбора си е 50-50.

Договорът на Ожие със Ситроен е за 1+1 години. Говори се, че французинът може и да има клауза, позволяваща му да напусне след първия сезон (2019 г.). Контрактът обаче бил така съставен, че не позволявал на Себастиен да премине веднага в друг тим от световния шампионат. Това би означавало, че ако си тръгне от френския отбор, Ожие не може да отиде в Тойота. Според Юхки вероятността такива условия да са включени в договора е много голяма. Мениджърът смята също така, че подобни клаузи се активират далеч преди настоящия момент.

Междувременно Ожие сподели, че Танак напълно е заслужил титлата, която взе кръг преди края на първенството за 2019 г.

„От, Мартин [Ярвеоя] и тимът им бяха най-бързи и най-постоянни тази година. Много се радвам за От, когото наистина харесвам“, сподели французинът. „Смятам, че аз сторих всичко по силите си през сезона. Не съжалявам за нищо. Свалям шапка на Танак и гледам към следващата година, когато отново ще се борим. И имам твърдото намерение да си върна титлата.“

Междувременно пилотите на Хюндай приветстваха Танак в екипа и споделиха, че заедно ще се борят в следващия шампионат.