Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен с известен опит на Алгарве, купил Ферари Монца SP2 за $1,75...

Верстапен с известен опит на Алгарве, купил Ферари Монца SP2 за $1,75 млн.

1837
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Майкър Потс

Макс Верстапен се е сдобил с малък опит на Аутодромо до Алгарве в Портимао. Той е провел частен двудневен тест там през януари тази година. Пилотът на Ред Бул е бил зад волана на GT3 автомобил. Португалската писта води преговори с Формула 1 за провеждане на кръг от тазгодишния световен шампионат. Досега има потвърдени 8 състезания, като обстановката около пандемията с коронавируса остава динамична и включването на писти извън оригиналния календар е напълно възможно.

Макс сподели с Антонио Феликс да Коща за теста си на Алгарве в началото на годината.

„Времето беше лошо. Бях там два дни и през ден и половина от тях карах на мокро. Въпреки това трасето е страхотно, наистина ми хареса. За първи път стъпвах на тази писта“, обясни Верстапен

Люис Хамилтън е участвал в тест на Алгарве, и то отдавна – през 2009 г. Петима състезатели – Джордж Ръсел, Шарл Льоклер, Алекс Албон, Антонио Джовинаци и Ланс Строл – са карали там преди пет години в състезание от европейската Формула 3.

През миналия сезон Верстапен постигна най-добрия резултат в кариерата си, класирайки се трети в шампионата. За 2020 г. съветникът на тима му Хелмут Марко очаква вече да се бори с Люис Хамилтън. Нидерландският състезател е съгласен, че има предпоставки за такова предположение.

„Битката трябва да е сериозна – Ред Бул и Ферари са много близо до Мерцедес като скорост. Досега Хамилтън и отборът му се справяха най-добре с работата си, но се надяваме тази година да им се противопоставим. Тренирах повече от когато и да било, работих на симулатора, тичах. По три часа ежедневно. Вярно е, че през тази пауза имаше много свободно време.“

Междувременно италианската преса съобщи, че Верстапен е похарчил 1,75 милиона долара за ново… Ферари. Той се сдобил с роудстъра Монца SP2, който е в ограничено производство. Сред други прочути собственици на такава кола са готвачът Гордън Рамзи и футболистът Златан Ибрахимович. Моделът е с двигател 6496 куб. см със 799 к.с. Макс ще получи колата си догодина.

 

View this post on Instagram

 

? #Season2020

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on