Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес винаги има мнение за нас; изненадан съм, че още не са...

Мерцедес винаги има мнение за нас; изненадан съм, че още не са подписали с Хамилтън, заяви Биното

2795
0
Матия Биното, Тото Волф
Матия Биното и Тото Волф; снимка: Спас Генев

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф не пропусна случай през последните седмици да подчертае, че според него събитията в трансферния пазар през април са се случили твърде рано. Той обясни, че е много трудно да се ръководи отбор, който знае, че единият от пилотите му си тръгва в края на сезона. Каза също така, че не иска да започва преговори със състезателите на Мерцедес преди сезонът да е стартирал. Във Ферари очевидно приеха това като забележка към тях и решението им да обявят раздялата си със Себастиан Фетел в края на 2020 г. и привличането на Карлос Сайнц. Шефът на Скудерията Матия Биното от своя страна заяви пред италианския вестник Ла Стампа, че той пък не разбира защо тимът от Бракли още не е подписал с Люис Хамилтън.

„Радвам се, че Мерцедес винаги има мнение за нас по отношение на решенията ни за пилотите. Аз също съм изненадан, че те още не са подписали договор с Хамилтън. Ние бихме го сторили далеч по-рано”, заяви Биното

„Решенията си ги взехме, за да бъде всичко в отношенията ни със Себ прозрачно. Той трябва да мисли за бъдещето си и не можехме да отлагаме. Направихме открит избор и така бе честно към него.”

Обявеното от Фетел и Ферари решение да се разделят в края на 2020 г. доведе до обявяване привличането на Сайнц в Скудерията. Бе съобщено също така, че Даниел Рикиардо отива в Макларън от 2021 г. Все още не е ясно какво ще прави Фетел. Една от тиражираните в публичното пространство теории гласи, че в Даймлер имат желание да привлекат четирикратния световен шампион, но Волф се противопоставя на това. Австриецът изтъква постоянно лоялността на Мерцедес към пилотите на екипа. Той все пак остави отворена вратичка за Фетел с изявлението, че може да се случи нещо неочаквано – като оттеглянето на Нико Розберг от Формула 1.

 

View this post on Instagram

 

Four Sundays to go ‘til LIGHTS OUT in Austria! ??? We. Can’t. Wait! ? Where will you be tuning in from, #BestFans! ??

A post shared by Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) on