Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виртуалните победи печелят повече известност, отколкото битките в дъното, сподели Ръсел

Виртуалните победи печелят повече известност, отколкото битките в дъното, сподели Ръсел

545
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Майкъл Потс

Джордж Ръсел спечели последните две виртуални надпревари от организираните от Формула 1 серии. Принудителната пауза в Гран при доведе до провеждането на онлайн състезания, в които участват част от титулярите в спорта. Ръсел бе пръв в Испания и Монако – успехи, които са недостижими за него на реална писта. Англичанинът е част от програмата за млади таланти на Мерцедес и дебютира във Формула 1 с няколко титли, включително от GP3 и Формула 2. Като пилот на Уилямс обаче нямаше възможност да постигне нищо съществено и обикновено се бореше единствено със съотборника си през 2019 г. Роберт Кубица. Най-доброто му класиране през миналия сезон бе 11-то място в Гран при на Германия.

„Станах по-известен с победите си във виртуални надпревари, отколкото през целия минал сезон с битките в дъното на колоната”, призна Ръсел

„Правя всичко възможно да демонстрирам на какво съм способен. А в момента, в който отворят картинга, сядам зад волана. Това ще е първата възможност да покарам. Щеше ми се преди началото на сезона да направя някакъв тест – с Уилямс, Мерцедес, каквото е възможно. Може дори с Формула 2 или Формула 3, стига да има четири колела и да е състезателен болид.”

Ръсел е наясно за какво работи – място в голям екип, но същевременно е реалист по отношение на ситуацията в Мерцедес.

„Целта на младежката програма на Мерцедес е същата като при тези на Ред Бул и Ферари – да подготвя състезатели за основния отбор. Много зависи, разбира се, от конкретния момент. В екипа има само две места. Ясно е, че ще се постараят да задържат Люис Хамилтън. Последните години с Валтери [Ботас] бяха много успешни, тимът печелеше титлата при конструкторите. Вероятно мнозина смятат, че няма причина за промени при състезателите. От друга страна, Ферари заложи на млади пилоти – Шарл [Льоклер] и Карлос [Сайнц] ще могат да работят в перспектива през следващите пет-шест години. Същото е с [Даниел] Рикиардо и [Ландо] Норис в Макларън и [Макс] Верстапен и [Алекс] Албон в Ред Бул. Подобна стабилност е много важна за тима.”